Nieuws

DC Roermond magazine nr 164, 20 maart 2005

Geplaatst op 20-03-2005

DAMCLUB ROERMOND MINI-MAGAZINE

Seizoen 2004-2005, nummer 11
13e jaargang, nummer 164, 20 maart 2005

Geen halve finalestek voor DC Roermond
Twee ontmoetingen tegen Cema/De Vaste Zet met beide keren dezelfde uitslag.
Mocht iemand van de Roermondaanhang gehoopt hebben op een plaatsje in de halve finale, dan zou dat toch tegen beter weten in moeten zijn. Als we de ledenlijst van de Geleense club afzetten tegen die van ons bescheiden provinciaal clubje, dan moet je al over enorm veel fantasie beschikken, wil je ons kansen toedichten tegen De Vaste Zet.

Beide keren verscheen De Vaste Zet in een ongekend sterke formatie, en dan wordt de spoeling al gauw heel erg dun.
Dinsdag verloor ons eerste team al met ruime cijfers, vrijdagavond was het al niet anders, alhoewel... zonder slag of stoot zijn we niet ter slachtbank geleid.

De uitslagen:
Roermond II - Vaste Zet I
W.Okrogelnik - F.Verdel 0-2 (4)
P.Eikelenberg - D.van Gortel 1-1 (3)
J.Huskens - Th.Schippers 0-2 (1)
J.Sijbers - E.Heunen 0-2 (2)

Roermond I - Vaste Zet II
W.Sanders - M.van Gortel 1-1 (4)
R.Loor - P.Nitsch 0-2 (1)
J.Werson - P.Casaril 0-2 (3)
L.Zegers - M.Coolen 0-2 (3)

Wij wensen onze overwinnaars veel succes toe in de komende ronde.

PLDB-CUP: KWARTFINALE TEGEN ROERMOND: TWEE KEER 7-1
In de kwart finale van de PLDB Beker had het lot ons twee wedstrijden tegen DC Roermond bezorgd, dinsdag speelde Cema/DVZ 1 tegen Roermond 2 en vrijdag moest Cema/DVZ 2 het opnemen tegen Roermond 1.Dinsdag bleek dat DC Roermond juist zijn tweede team als topteam had geformeerd met Willy Okrogelnik en Peter Eikelenberg zaten de sterkste Roermondse troeven achter het bord. Toch was het wel even schrikken voor de Roermondenaren toen de opstelling bekend gemaakt moest worden. Met drie ereklassers was ons team uiteraard huizenhoog favoriet.Theo Schippers zette de Geleense ploeg al heel snel op voorsprong, een simpel zetje maakte Jeroen Huskens al na de opening kansloos 2-0. Vervolgens zou het echter toch een heel goede wedstrijd worden op de overige borden. De gasten hadden zich in elk geval voorgenomen hun huid zo duur mogelijk te verkopen en drie spannende partijen waren het gevolg.Dieter van Gortel had in het middenspel groot voordeel weten op te bouwen maar met een offer kreeg Peter Eikelenberg toch remise in handen, Dieter probeerde het nog wel even maar moest na 4,5 uur toch in remise berusten 3-1.Erwin Heunen had in het middenspel verrassend de nodige moeite met Jac Sijbers, in de slotfase van de partij kwam echter toch de klasse van Erwin boven. Twee keer miste Sijbers de remise en zoveel kansen moet je Erwin niet geven 5-1.Frank Verdel had de hele avond voordeel tegen Willy Okrogelnik maar in de slotfase maakte beide spelers enkele fouten, de laatste misser was van Okrogelnik die een duidelijke remise onbenut liet waarna na bijna 5 uur spelen een toch wel geflatteerde 7-1 op het scorebord stond.Vrijdag trad het tweede team in Roermond aan met opnieuw twee ereklassers, Paul Nitsch en Patrick Casaril speelden samen met Martijn van Gortel en Marius Coolen tegen Roermond 1 maar dit Roermondse team was duidelijk van minder niveau dan het viertal dat dinsdag achter de borden zat.Paul Nitsch had al binnen no-time een zeer goede stand het duurde nog wel even maar Roy Loor verloor vroeg een schijf en was volstrekt kansloos 0-2.Ook Marius Coolen won eenvoudig, een standaard combinatie besliste de partij en nog voor het tweede uur was het 0-4.Patrick Casaril begreep niets van het spel van Jos Werson, een hele reeks zwakke zetten leverde Patrick zonder moeite de volle winst op 0-6.Martijn tenslotte tegen Wim Sanders had de lastigste partij. Wel had Martijn altijd voordeel maar op de 49e moest hij eigenlijk remise maken, Martijn verzuimde dat en stond na de klok controle vermoedelijk zelfs verloren een remise aanbod bracht echter redding want Sanders ging er direct op in 1-7.
Bron: Cema/De Vaste Zet.

KAMPIOENSCHAP VAN LIMBURG 2005

Krakers in openingsronde Limburgs kampioenschap

Met twee gave topduels in de ouverture van de strijd om het Limburgs kampioenschap 2005, een finaleronde waardig, gaat volgende week zaterdag in Geleen de strijd om de provinciale damtitel van start.

Omdat de noodzakelijk geworden beslissingsduels tussen Olga Kamychleeva en Eddy Budé (nog steeds) niet zijn gespeeld, is er dit jaar geen titelverdediger tussen de 20 deelnemers. Jammer.

De meeste aandacht op de openingsdag zal uitgaan naar de kraker tussen Brion Koullen en Peter Schellekens, terwijl de partij tussen de onlangs onttroonde wereldkampioene Olga Kamychleeva en het aanstormende talent Martijn van Gortel daarbij iets in de schaduw zal staan.

In de luwte van al dit damgeweld strijden onze clubgenoten Wim Sanders en Rob Aartsen. Het grote voordeel van het Zwitsers systeem is, dat een ev. overwinning van (een van) beiden meteen tot gevolg heeft dat ze in de volgende ronde ook een van de provinciale toppers zullen ontmoeten. Maar eerst moeten die twee punten wel worden waargemaakt. Wim treft Piet Moerenhout en Rob maakt zijn debuut met een optreden tegen Tom Henriquez. Afwachten dus.

Van de website van Cema/De Vaste Zet plukten we het rooster voor de eerste ronde:

John Lewkowicz - Harry Velraeds
Brion Koullen - Peter Schellekens
Martijn van Gortel - Olga Kamychleeva
Gijs Schoenmakers - Randy Cardozo
Marius Coolen - Ludwig Pietershove
Juul Meesters - Dieter van Gortel
Bert Verton - Johan Willems
Piet Moerenhout - Wim Sanders
Rob Aartsen - Tom Henriquez
Leo Holtman - Paul Stevelmans

LK van start met veel strijd en verrassingen

De start van het Persoonlijk Limburgs Kampioenschap was veelbelovend. Voor het eerst in de Limburgse dam geschiedenis werd er gespeeld volgens het Zwitsers systeem. De eerste ronde werd gekenmerkt door veel strijd en vooral het verrassingselement was volop aanwezig.
De grootste verrassing was de winst van Martijn van Gortel op de oudwereldkampioene bij de vrouwen, Olga Kamychleeva. De partij was enorm spannend en beide spelers gingen volop voor de winst. In het middenspel kwam een problemisten-stand op het bord en dat vergde veel van beide spelers. In een zinderende tijdnoodfase was het Martijn van Gortel die de partij resoluut naar zich toe trok en Olga Kamychleeva het nakijken gaf.
Brion Koullen en Peter Schellekens maakten er ook een spannende pot van. Beide spelers streden voor wat zij waard waren. Brion had de hele partij het beste van het spel. In het eindspel wist hij zijn goede spel te bekronen en tracteerde Peter Schellekens op een nul.
Ook de partij tussen John Lewkowicz en Harry Velraeds was spannend. Velraeds nam een combinatie die bij nader inzien niet meer dan remise opleverde.
Gijs Schoenmakers en Randy Cardozo kwamen ook remise overeen, maar dat was zeker geen slappe remisepartij. Randy Cardozo kwam sterk uit de openingsfase, maar naarmate de partij vorderde kwam Gijs Schoenmakers steeds beter in zijn spel. Op het laatst was het Cardozo die de remise moest maken.
Dieter van Gortel kon het niet bolwerken tegen de nestor van het gezelschap, Juul Meesters. Toen Meesters een sterke schijf op 24 had geposteerd werd Dieter van Gortel positioneel naar de afgrond gespeeld.
Piet Moerenhout had blijkbaar andere zaken aan zijn hoofd, want ineens liep hij in een twee om vier tegen Roermondenaar Wim Sanders en kon meteen de pijp aan Maarten geven.
Ook Tom Henriquez won met een zetje en Rob Aartsen kon niets anders doen dan opgeven.
Leo Holtman en Paul Stevelmans deden mekaar geen pijn en kwamen remise overeen.
Vlak voor aanvang van het toernooi trok Ludwig Pietershove zich terug. Zijn plaats wordt ingenomen door Nico Verjans. Hij speelt zijn partij tegen Marius Coolen aanstaande dinsdag net als Bert Verton die dan zijn partij speelt tegen Johan Willems. Na afloop zal de loting plaatsvinden voor de tweede ronde.

Zowel Wim Sanders als Rob Aartsen scoren een punt
De beide Roermondse deelnemers aan het LK 2005 behaalden in de tweede ronde een remise

Tekening in strijd om Limburgs Kampioenschap

Ook in de tweede ronde van het LK 2005 werd fel gestreden om de punten. Na twee ronden gaan twee dammers zonder puntverlies aan de leiding. Tom Henriquez is een van die koplopers. Vandaag won hij verrassend van Juul Meesters. In een positioneel sterke partij gaf hij de nestor van het gezelschap het nakijken.
De andere koploper is Brion Koullen. Zijn partij tegen Harry Velraeds leek op remise af te stevenen, maar onverwacht wist hij toch nog toe te slaan.
Martijn van Gortel die in de eerste ronde nog verrassend won van Olga Kamychleeva, kwam vandaag tegen Wim Sanders niet verder dan remise. In de partij werd het evenwicht nooit verbroken en Martijn moest berusten in remise. Een prima prestatie Wim Sanders.
Peter Schellekens wist ondanks de iets betere stand niet te winnen van John Lewkowicz.
Nico Verjans kon het niet bolwerken tegen Gijs Schoenmakers. Hoewel Schoenmakers de winst niet meer zag zitten maakte Verjans toch nog een foutje.
Randy Cardozo en Marius Coolen maakte het mekaar niet moeilijk en speelden remise.
Bert Verton had in het begin van zijn partij tegen Paul Stevelmans genoeg aan schijfwinst. Zonder problemen wist hij de overgebleven stand tot winst te voeren.
Een foutje van Johan Willems was genoeg om Leo Holtman de winst te bezorgen en behoort verrassenderwijs tot het groepje achtervolgers.
Olga Kamychleeva herstelde zich goed van haar nederlaag in de vorige ronde. In sneltreinvaart werd Piet Moerenhout eenvoudig opgerold. Olga toverde een dam op het bord die erg duur leek, maar zij had het goed berekend. Even later kon zij de felicitaties in ontvangst nemen.
Een doodzieke Dieter van Gortel wilde niets liever dan onder de wol kruipen. Hij tekende snel de vrede met Rob Aartsen.

Stand
1 Brion Koullen 2 4
2 Tom Henriquez 2 4
3 Martijn van Gortel 2 3
4 Wim Sanders 2 3
5 Gijs Schoenmakers 2 3
6 Bert Verton 2 3
7 Leo Holtman 2 3

LK: Geen hoofdrol voor Roermondse dammers

Het voorgevoel waarmee Wim Sanders in de derde ronde van het Limburgs damkampioenschap Bert Verton tegemoet trad, beloofde niet veel goed. Nooit eerder was de Roermondse dammer erin geslaagd om tegen de PLDB-voorzitter een puntje te pakken. Ook vandaag werd die negatieve trend voortgezet.

Ook Rob Aartsen liep tegen een nieuwe nederlaag aan. Zoals verwacht mocht worden liet zijn tegenstander, Brunssumse Harry Velraeds, liet niet met zich spotten. Die dadendrang werd Rob noodlottig.

Brion Koullen bleef na zijn overwinning tegen Tom Henriquez met een maximale score aan de leiding.
Van Bert Verton ontvingen we ook de overige de uitslagen:
Martijn van Gortel - John Lewkowicz 1 - 1
Leo Holtman - Gijs Schoenmakers 0 - 2
Randy Cardozo - Olga Kamychleeva 0 - 2
Juul Meesters - Marius Coolen 2 - 0
Piet Moerenhout - Johan Willems 2 - 0
Paul Stevelmans - Dieter van Gortel 0 - 2
Nico Verjans - Peter Schellekens 0 - 2

Onverwacht veel beslissingen in LK-2005

Ondanks het prachtige weer werd in het speellokaal van De Vaste Zet fel gestreden om de punten. Slechts één partij eindigde in remise. Alle overige partijen kenden een winnar. Er zijn pas drie ronden gespeeld, maar nu al mag voorzichtig geconcludeerd worden, dat het spelen volgens het Zwitserse systeem een succes is.
Na drie uur spelen leek het alsof alle partijen in remise zouden eindigen. Maar in een kwartier tijd was het speellokaal omgetoverd in een waar slgveld. De een na de andere moedige strijder werd gevloerd, al of niet in tijdnood. De eerste winnaar van de middag was Olga Kamychleeva. Haar tegenstander Randy Cardozo maakte het haar danig moeilijk. In een goede stand werd de Limburgse juniorenkampioen wat overmoedig. Hij besloot tot een centrumaanval en kreeg een harde tik op z'n neus toen de oud-wereldkampioene met een geraffineerde slagwending de partij naar zich toe trok.
Gijs Schoenmakers had zich niet zo'n moeilijke middag voorgesteld. Tegenstander Leo Holtman verweerde zich kranig, maar in een gelijkwaardige stelling ging hij vreselijk in de fout en kon meteen opgeven. Datzelfde overkwam Paul Stevelmans in zijn partij tegen Dieter van Gortel. Lang zag het uit naar een puntendeling maar ook de Schaesbergspeler ging goed in de fout.
Martijn van Gortel leek winstkansen te hebben tegen John Lewkowicz. Van Gortel kwam weliswaar eerder op dam , maar Lewkowicz hield zijn hoofd koel en bereikte een gelijkwaardige remise.
Bert Verton had ook een moeilijke middag. Tegenstander Wim Sanders versla je niet zomaar. Menige dammer kan daar over meepraten, maar de druk die Verton uitvoerde op zijn stelling werd hem echter teveel.
Het duel tussen de beide koplopers, Brion Koullen en Tom Henriquez, leek op een puntendeling uit te lopen. Na een moeilijke opening wist Henriquez het evenwicht enigszins te herstellen, maar tuimelde pardoes in een zetje en kon het meteen opgeven. Brion Koullen heeft na drie ronden nog steeds een honderd procent score en is de favoriet voor de titel.
Op het bord van Marius Coolen tegen Juul Meesters voltrok zich een waar drama. Met goed spel bracht Coolen zijn tegenstander in grote moeilijkheden, maar met een prachtig offer wist de nestor van het gezelschap de partij in zijn voordeel te beslissen. Aangeslagen en niets meer begrijpend van deze wereld gaf Marius Coolen op.
Piet Moerenhout heeft de hatelijke nul weggepoetst. Enkele mindere zetten van tegenstander Johan Willems in tijdnood, bezorgde hem de winst.
Harry Velraeds had in Rob Aartsen een moeilijke tegenstander. Pas in de slotfase deed de Roermondenaar enkele mindere zetten en dat was genoeg om Velraeds de overwinning te bezorgen.
Ook Peter Schellekens had een zware middag. Nico Verjans had de verdediging goed in orde, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Schellekens die een verdiende zege boekte.

Ranglijst
1 Brion Koullen 3 - 6
2 Gijs Schoenmakers 3 - 5
3 Bert Verton 3 - 5
4 Tom Henriquez 3 - 4
5 Martijn van Gortel 3 - 4
6 Juul Meesters 3 - 4
7 Olga Kamyshleeva 3 - 4
8 Wim Sanders 3 - 3
9 John Lewkowicz 3 - 3
10 Harry Velraeds 3 - 3
11 Peter Schellekens 3 - 3
12 Leo Holtman 3 - 3
13 Dieter van Gortel 3 - 3
14 Randy Cardozo 3 - 2
15 Piet Moerenhout 3 - 2
16 Marius Coolen 3 - 2
17 Paul Stevelmans 3 - 1
18 Johan Willems 3 - 1
19 Rob Aartsen 3 - 1
20 Nico Verjans 3 - 1

Kwalitatief prima vierde ronde in LK-2005

Waar in het NK remises blijft regenen, daar vallen de beslissingen tijdens het LK als rijpe appels van de boom. Ook in de vierde ronde viel heel wat te genieten voor de liefhebber. Het begint er meer en meer op te lijken, dat het spelen volgens het Zwitsers systeem een prima alternatief is voor het aloude rondetoernooi.
Brion Koullen blijft winnen. In een spannende partij tegen Bert Verton leek het alsof Verton een goede stelling in handen had, maar een prachtig gambiet blies de stand van Verton op en even later kon Koullen zijn vierde overwinning laten aantekenen.
Martijn van Gortel gaf de nestor van het gezelschap, Juul Meesters, het nakijken. In een mum van tijd verdwenen heel wat schijven in het doosje. In een dunne stand was het Martijn die een klein voordeel toch nog bekwaam in winst wist om te zetten.
In de partij tussen Paul Stevelmans en Nico Verjans voerde Stevelmans een wanhopige combinatie uit die naar verlies moest leiden. Verjans beging bij die slagkeuze echter een vreselijke onnauwkeurigheid en stond plotseling verloren. Hij werd echter gered door het remiseaanbod van Stevelmans.
Dieter van Gortel speelde een sterke partij tegen Tom Henriquez, maar had wel het geluk aan zijn zijde toen Henriquez een combinatie had gemist in het middenspel. In tijdnood beging Henriquez een blunder en kwam er in het vervolg niet meer aan te pas.
Randy Cardozo had tegen Piet Moerenhout het geluk dat laatstgenoemde door zijn vlag ging. De stand op dat moment was gewoon in evenwicht.
Olga Kamychleeva speelde een prima partij tegen Gijs Schoenmakers. De stelling van Schoenmakers werd constant onder vuur genomen en uiteindelijk bezweek hij onder de druk.
Marius Coolen leek in zijn partij tegen Wim Sanders voordeliger te staan, maar Sanders hield goed stand en schoof de stand rustig naar remise.
Johan Willems en Rob Aartsen hadden geen zin om het elkaar moeilijk te maken. Remise was dus de voorspelbare uitkomst.
De partij tussen Peter Schellekens en Harry Velraeds was spannend. Velraeds had het beste van het spel, maar wist dat niet te verzilveren. Dam halen op een ander veld was waarschijnlijk winst geweest. Nu kwam Schellekens met de schrik vrij.
John Lewkowicz heeft in zijn partij tegen clubgenoot Leo Holtman hard moeten werken voor de winst. Holtman, die dit kampioenschap sowieso blijft verbazen door zijn sterke optreden, hield lange tijd prima stand maar moest op het laatst toch nog zijn meerdere erkennen in Lewkowicz.
Uitslagen
Bert Verton Brion Koullen 0-2
Olga Kamychleeva Gijs Schoenmakers 2-0
Tom Henriquez Dieter van Gortel 0-2
Juul Meesters Martijn van Gortel 0-2
Marius Coolen Wim Sanders 1-1
John Lewkowicz Leo Holtman 2-0
Peter Schellekens Harry Velraeds 1-1
Randy Cardozo Piet Moerenhout 2-0
Paul Stevelmans Nico Verjans 1-1
Johan Willems Rob Aartsen 1-1
Ranglijst
1 Brion Koullen 4 8
2 Martijn van Gortel 4 6
3 Olga Kamychleeva 4 6
4 John Lewkowicz 4 5
5 Bert Verton 4 5
6 Gijs Schoenmakers 4 5
7 Dieter van Gortel 4 5
8 Harry Velraeds 4 4
9 Peter Schellekens 4 4
10 Tom Henriquez 4 4
11 Juul Meesters 4 4
12 Wim Sanders 4 4
13 Randy Cardozo 4 4
14 Marius Coolen 4 3
15 Leo Holtman 4 3
16 Piet Moerenhout 4 3
17 Rob Aartsen 4 2
18 Paul Stevelmans 4 2
19 Nico Verjans 4 2
20 Johan Willems 4 2

Geen verrassingen in vijfde ronde LK

Er vielen geen verrassingen te noteren in het Limburgs kampioenschap. De kop van de ranglijst vertoont een vertekend beeld, omdat twee partijen niet werden afgewerkt. De partij tussen vader en zoon van Gortel wordt naar alle waarschijnlijkheid maandag a.s. gespeeld. Bert Verton moest verstek laten gaan wegens ziekte en zijn partij tegen Gijs Schoenmakers is verplaatst naar 3 mei.
Het topduel tussen Olga Kamychleeva en Brion Koullen eindigde in remise. Het was het eerste puntverlies voor Koullen die desondanks de ranglijst blijft aanvoeren.
Randy Cardozo had tegen John Lewkowicz het beste van het spel, maar in het eindspel kon de Eurekakopman toch nog vrij eenvoudig de veilige remisehaven bereiken.
Harry Velraeds had het onverwacht moeilijk tegen Leo Holtman. De Eurekaan blijft verbazen in het LK. Hij brengt de op papier sterkere spelers vaak tot vertwijfeling door zijn solide spel. Velraeds moest zijn toevlucht zoeken in een dure combinatie die bij goed tegenspel niet meer dan remise opleverde. Maar naarmate het einde naderde werd het Holtman toch nog teveel en verloor.
Peter Schellekens speelde een prima pot tegen Juul Meesters. Met simpele middelen werd de nestor van het gezelschap positioneel gewoon van het bord gespeeld.
Roermondenaar Wim Sanders kon ondanks schijfwinst het karwei niet afmaken. Tom Henriquez wist de schade te beperken en wist toch nog de remise uit het vuur te slepen.
Marius Coolen moest tegen Johan Willems, ondanks optisch voordeel, berusten in remise.
Piet Moerenhout won van Nico Verjans en Paul Stevelmans was snel klaar met Rob Aartsen. Een grote fout in de opening kostte Aartsen twee schijven en de partij.

Brion Koullen Olga Kamyshleeva 1-1
Dieter van Gortel Martijn van Gortel 25/4
John Lewkowicz Randy Cardozo 1-1
Gijs Schoenmakers Bert Verton 3/5
Harry Velraeds Leo Holtman 2-0
Peter Schellekens Juul Meesters 2-0
Wim Sanders Tom Henriquez 1-1
Marius Coolen Johan Willems 1-1
Nico Verjans Piet Moerenhout 0-2
Rob Aartsen Paul Stevelmans 0-2






Limburgse dammers scoren er lustig op los

In de voorlaatste ronde van het Limburgs kampioenschap eindigde slechts één partij in remise. In de rest van de partijen werd een beslissing geforceerd. Al een hele tijd wordt er fel gediscussieerd over de grote remisemarge in het damspel. Dat geldt dan in de nationale- en internationale top. In de lagere regionen is daar echter geen sprake van.
Enkele partij werden al eerder gespeeld in verband met deelname van sommige spelers aan het toernooi in Salou. Een van die partijen was die tussen Brion Koullen en Martijn van Gortel. Wat gezien werd als een topper in het Limburgs kampioenschap ging uit als een nachtkaars. Na één zet besloten beide spelers tot remise.
Bert Verton liet zich beetnemen door Peter Schellekens. Misschien lag het aan de drukte in het speellokaal, want vanaf het middenspel speelde Verton een verloren wedstrijd. Schellekens deed op de ranglijst dus goede zaken.
Door de winst van Olga Kamychleeva op Harry Velraeds is zij de koploper tot op één punt genaderd. Harry Velraeds is een speler die regelmatig verrassend uit de hoek kan komen. Sommige topspelers kunnen daarover meepraten. Ook in deze partij kwam hij op bekend terrein terecht, maar beging in het late middenspel een onnauwkeurigheid die hem de remise kostte.
Gijs Schoenmakers rukt op naar de kop van de ranglijst. Deze keer versloeg hij John Lewkowicz in een leuke partij. Een gambiet van Lewkowicz pakte totaal verkeerd uit. Toen hij de schijf terug wilde winnen bleek Schoenmakers een winnende damcombinatie achter de hand te hebben.
Dieter van Gortel won vrij eenvoudig van Wim Sanders evenals Juul Meesters die Paul Stevelmans gewoon kansloos liet.
Randy Cardozo boekte een curieuze zege tegen Tom Henriquez. Tot twwe keer toe verzuimde Henriquez een combinatie te nemen. Toen vond Cardoz het welletjes. Schifwinst bleek voldoende voor de winst.
Marius Coolen behaalde zijn eerste overwinning. Slachtoffer werd Piet Moerenhout. In een goeie aanvalspartij zette hij zijn tegenstander steeds meer onder druk. Uiteindelijk bezweek Moerenhout in de tijdnoodfase.
Roermondenaar Rob Aartsen kwam verrassend voor de dag. Hij versloeg Leo Holtman. Een dubbele dreiging leverde Aartsen schijf- en partijwinst op.
Het Geleens onderonsje tussen Johan Willems en Nico Verjans werd een prooi voor Verjans. In een gelijkwaardige stand beging Willems een grove onnauwkeurigheid en kon opgeven.

Ranglijst
1 Brion Koullen 6 10
2 Olga Kamychleeva 6 9
3 Martijn van Gortel 6 9
4 Peter Schellekens 6 8
5 Gijs Schoenmakers 6 8
6 Randy Cardozo 6 7
7 Dieter van Gortel 6 7
8 John Lewkowicz 6 6
9 Harry Velraeds 6 6
10 Juul Meesters 6 6
11 Bert Verton 6 6
12 Marius Coolen 6 6
13 Tom Henriquez 6 5
14 Wim Sanders 6 5
15 Piet Moerenhout 6 4
16 Nico Verjans 6 4
17 Paul Stevelmans 6 4
18 Rob Aartsen 6 4
19 Leo Holtman 6 3
20 Johan Willems 6 3