Nieuws

Arbitersopleiding succesvol afgerond

Geplaatst op 02-02-2008

(30.606) Woensdag jl. werd de KNDB-arbitersopleiding in Montfort afgesloten met het examen. Alle acht kandidaten waren keurig op het afgesproken tijdstip in de tot examenlokaal omgedoopte vergaderruimte van Zaal Bie de Vogel aanwezig. De kandidaten wel, de examinator evenwel was onderweg in een file terechtgekomen en door deze malheur arriveerde hij later dan gepland in het Midden-Limburgse dorp. Zodoende begon de hersenbreker die we examen noemen, iets later dan was voorzien. De dertig vragen die de kandidaten voorgeschoteld kregen, waren pittig, maar na afloop van de toets mochten we uit de mond van de kandidaten optekenen dat het 'wel te doen was'. Het bleek achteraf allemaal wel mee te vallen. Opvallend was het dat bij de vragen waarbij de antwoorden van de kandidaten niet unaniem waren, bijna alle mogelijke scores door de kandidaten werden genoemd.

Drie weken duurde de cursus en de docent was tijdens de diploma-uitreiking vol lof over in inzet en het hoge ambitieniveau van de deelnemers. Daardoor had de cursus een levendig verloop gekend, en dat uitte zich wellicht ook in de hoge scores bij het examen.

Een van de kandidaten presteerde het zelfs om een 100% score te behalen. Lei Janssen van HSDV Helden was degene die 'met superlof' slaagde. Hij kreeg een eervolle vermelding. De andere deelnemers bleven niet erg ver bij hem achter. De laagste score, voorzover je bij dit soort uitslagen van een score mag spreken, was 25, idaar waar 22 korrekte antwoorden een predikaat 'geslaagd' opleverde. Een fantastisch hoog gemiddelde dus.

Het resultaat is natuurlijk ook een graadmeter en tevens een beloning voor de inzet van de cursusleider. Het spel komt van twee kanten.

DC Roermond leverde in dit illustere gezelschap drie nieuwe arbiters: Rob, Wim en Leon.
Heren: onze hartelijke gelukwensen met dit mooie resultaat.

We noemen met enige trots de nieuwe aanwinsten in het Limburgse KNDB-arbiterscorps: Rob Aartsen, Theo Blom, Bram Kole, Lei Janssen, Wim Sanders, Theo Schippers, Dré Verheggen en Leon Zeegers.