Nieuws

Krakers in openingsronde Limburgs kampioenschap

Geplaatst op 03-03-2005

(4410) Met twee gave topduels in de ouverture van de strijd om het Limburgs kampioenschap 2005, een finaleronde waardig, gaat volgende week zaterdag in Geleen de strijd om de provinciale damtitel van start.

Omdat de noodzakelijk geworden beslissingsduels tussen Olga Kamychleeva en Eddy Budé (nog steeds) niet zijn gespeeld, is er dit jaar geen titelverdediger tussen de 20 deelnemers. Jammer.

De meeste aandacht op de openingsdag zal uitgaan naar de kraker tussen Brion Koullen en Peter Schellekens, terwijl de partij tussen de onlangs onttroonde wereldkampioene Olga Kamychleeva en het aanstormende talent Martijn van Gortel daarbij iets in de schaduw zal staan.

In de luwte van al dit damgeweld strijden onze clubgenoten Wim Sanders en Rob Aartsen. Het grote voordeel van het Zwitsers systeem is, dat een ev. overwinning van (een van) beiden meteen tot gevolg heeft dat ze in de volgende ronde ook een van de provinciale toppers zullen ontmoeten. Maar eerst moeten die twee punten wel worden waargemaakt. Wim treft Piet Moerenhout en Rob maakt zijn debuut met een optreden tegen Tom Henriquez. Afwachten dus.

Van de website van Cema/De Vaste Zet plukten we het rooster voor de eerste ronde:

John Lewkowicz - Harry Velraeds
Brion Koullen - Peter Schellekens
Martijn van Gortel - Olga Kamychleeva
Gijs Schoenmakers - Randy Cardozo
Marius Coolen - Ludwig Pietershove
Juul Meesters - Dieter van Gortel
Bert Verton - Johan Willems
Piet Moerenhout - Wim Sanders
Rob Aartsen - Tom Henriquez
Leo Holtman - Paul Stevelmans